Доброто винаги побеждава

Illustrations - Dvorec ot Dumi_01Имало едно време един зъл магьосник на име Патрик. Той бил толкова могъщ и лош, че когато се движел, всички му правели път и му се кланяли, треперейки от страх. Веднъж, обаче, красивата балерина Зара и цигуларят Джордън не се подчинили и отказали да се поклонят на магьосника. Това не се харесало на Патрик, затова той ги омагьосал. Зара и Джордан били изпратени на Луната и заключени със специален ключ. Този ключ бил скрит в строго охранявания дом на магьосника.

Един ден за проклятието разбрала Елена, която била добрата фея, помагаща на всички. Тя се впуснала с дракона си към къщата на Патрик. Там обаче не я посрещнали доброжелателно, а с бойни оръдия и толкова много омагьосани горски животни, колкото не можете да си представите. На Елена не й било много лесно да се справи с противниците си, но след дълги сражения и не малки усилия, все пак успяла да победи…или поне така си мислела.

Една хитра лисица не взела участие в боя, но извикала злия магьосник. Добрата Фея вече нямала сили да се сражава с лошия Патрик и почти напълно се отчаяла. Точно преди да се предаде обаче на помощ се отзовал нейният приятел дракона и с дебелата си и мощна опашка буквално помел злосторника. Тогава Елена благодарила на верния си другар. Тя не забравила за какво е дошла и тичешком се качила по стълбите в дома на магьосника. Грабнала магическия ключ и заедно с дракона полетели в небето.

След дълго пътуване те стигнали до Луната и омагьосаното царство, където Зара танцувала самотно на фона на красивата, но скръбна музика, изпълнена от Джордън. Феята така се натъжила от хубавия танц и печалната мелодия, че почти се разплакала. Тя побързала да отключи от магията двамата творци. След това всички заедно се качили на дракона и полетели надолу към Земята.

Когато стигнали градчето си, Зара и Джордан били оставени на една водна лилия, а драконът и добрата фея Елена се върнали в къщата на магьосника, за да премахнат заклинанието от горските животни. След това, феята организирала триумфално тържество, на което били поканени горските животни. На празника присъствали също Зара и Джордън, които забавлявали гостите. Всички много се веселили и даже драконът танцувал пламенно.

Автор: Ангел Атанасов Нейков
Клас: 6 в
Учител (ментор): Аделина Симитчиева
Училище: ОУ „Проф. Иван Батаклиев” гр. Пазарджик

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: