Една необикновена история

Illustrations - Dvorec ot Dumi_01Слънцето залязло. Нямало светлина на небето. Със своята летяща лодка пристигнала Мири – феята на сънищата. Спуснала котва върху един облак и лодката спряла. Феята се въртяла като балерина и с вълшебната си пръчка обсипвала небето със звезди. До нея седейки на луната бил помощникът `и. Той бил с превръзка на очите и пижама. Свирел приспивна песен, а до него блещукали чудни свещи.

По същото време едно момченце на име Том обикаляло с мечето си в гората. Мири го видяла и  слязла при него. Попитала го къде отива. То казало, че търси ключа, който отваря сандък със злато, но се изгубил. Феята  казала на детето, че не може да му помогне и затова го отвела при един магьосник, след което се върнала на небето.

Том влязъл в странна къща, която била върху кокоши крака. Навсякъде летели книги. Имало и летящо килимче. Виждали се странни дрехи и пантофите на феите. Брадата на магьосника била обсипана с лакомства. Той изслушал Том и му казал, че ще му даде специална магия. Когато изрече вълшебните думи, ще се появи една малка фея на име Аника, на която може да си пожелае всичко и тя ще го изпълни.

Том излязъл навън и казал вълшебните думи. Феята се появила и той пожелал да го заведе до ключа. Тя се съгласила.

Изведнъж Том се приземил  на чудно място. От едната страна валяло сняг, а от другата катеричка вървяла по мост, над който висели цветни топки, а тя свирела на тромпет. По дърветата се виждали много такива мостчета и къщички на катерички. На входа на една от хралупите имало запалена факла, а до нея стоял пазачът на ключа и на другите горски животни, които се криели.

Том видял това, което търсел. Ключът бил заплетен в паяжина, а сандъкът обвит от корените на дърво. Отново изрекъл вълшебните думи и Аника се появила на мига. Той я помолил да му помогне. Желанието му било изпълнено.

И ето, че Том се прибрал у дома доволен и щастлив, че е открил съкровището. Със своята нова приятелка феята Аника дълго танцували върху една огромна водна лилия под звуците на жабешкия хор.

Еви Миленова Атанасова – ІІІв клас

ІІ СОУ „Професор Никола Маринов“, гр. Търговище

Маринела Колева – ментор

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: